Zatvori
Adam Neumann
Foto: Max Morse - TechCrunch
PoslovniPuls
26/03/2024

Čovjek koji je upropastio WeWork sada ga pokušava otkupiti

Osnivač WeWork-a, Adam Neumann podnio je ponudu vrijednu više od 500 milijuna dolara za otkup te kompanije koja se danas nalazi u bankrotu, a nekoć je vrijedila više od 47 milijardi dolara, piše Reuters.

Nije jasno kako Neumann planira osigurati financiranje za svoju ponudu.

Neumann je podigao WeWork kao najvrijedniju američku startup tvrtku, prije nego što su njegovi napori za ekspanziju na račun profita i otkrića o ekscentričnom ponašanju doveli do otpuštanja iz tvrtke 2019. godine.

Prošlog mjeseca, Reuters je izvijestio kako osnivač Neumann pokušava otkupiti WeWork, koji je podnio zahtjev za bankrotom još u studenom prošle godine.

"WeWork je izvanredna tvrtka i nije iznenađenje što redovito dobivamo izraze interesa od trećih strana," poručili su iz WeWork-a tada.

"Naš odbor i naši savjetnici pregledavaju ponude u redovitom tijeku, kako bismo osigurali da uvijek djelujemo u najboljem dugoročnom interesu tvrtke," dodali su.

WeWork je rekao kako ostaje fokusiran na svoje napore u restrukturiranju da bi "izašao iz Poglavlja 11 (bankrot, op.a.) u drugom tromjesečju kao financijski snažna i profitabilna tvrtka".

Prošlog mjeseca, Neumannovi odvjetnici poslali su pismo WeWorku, rekavši da istražuju zajedničku ponudu s hedge fondom Third Point Daniela Loeba i drugim investitorima.

WeWork je zabilježila gubitke na dugoročnim obvezama zakupa poslovnih prostora jer je sve više ljudi počelo raditi od kuće tijekom pandemije koronavirusa, a potražnja za uredskim prostorom je drastično opala.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram