Zatvori
PlanRadar tim
Foto: PRESS
PoslovniPuls
05/02/2024

Hrvatsko - austrijski PlanRadar pohvalio se dobrim rezultatima poslovanja

PlanRadar objavio je poslovne rezultate o izvanrednom globalnom rastu od više od 50% na godišnjoj razini u 2023., ostvarene kontinuiranim duhom inovacija i strateškim poduzetništvom uslijed suočavanja s izazovima industrije i geopolitičkim previranjima, navodi se u priopćenju.

PlanRadar je vodeći softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji koji se od svog osnutka 2013. brzo etablirao kao jedna od vodećih svjetskih PropTech kompanija. Njegov značajan rast dolazi nakon teritorijalnog širenja tvrtke, rasta broja zaposlenih i povećanja intenziteta u istraživanje i razvoj u protekloj godini nakon prikupljanja gotovo 70 milijuna američkih dolara u krugu financiranja serije B 2022. godine.

Rastuća prisutnost PlanRadara odgovor je na veliku globalnu potražnju za njegovom tehnologijom i njegovim kontinuiranim uspjehom u transformaciji industrije koja se povijesno oklijevala digitalizirati. Europa, primarno tržište za PlanRadar, pokazala je povećanje prihoda od 50%, unatoč izvješćima o predviđenom padu u građevinskoj industriji. Ovaj rast potaknut je kontinuirano dobrim rezultatima u zemljama DACH-a (Njemačka, Austrija i Švicarska), Italiji i iznimnim rastom u Velikoj Britaniji. Također, Španjolska je doživjela značajan rast broja korisnika od 90%, signalizirajući pozitivan odgovor na europsku sektorsku nestabilnost.

Regije MENA i APAC bilježe uzlaznu putanju u građevinskoj industriji, u skladu s izvješćima i predviđanjima o postojanom rastu u obje regije (MENA, APAC). PlanRadar je prisutan u ovim regijama od 2022. s uredima u Dubaiju, Singapuru i Sydneyju. Azijsko širenje dovelo je do udvostručenja baze klijenata PlanRadara u 2023., čime se naglašava potencijal tržišta i potvrđuju ambicije tvrtke za narednu godinu. Suizvršni direktor grupe Ibrahim Imam kaže:

“Posvećeni smo produbljivanju naših korijena unutar regija na koje smo se proširili. Vidimo vrlo dinamična gospodarstva, kako uspostavljena, tako i ona u nastajanju u tim zemljama. Kako građevinarstvo preuzima sve veću ulogu u rastu ovih zemalja, PlanRadar je predan tome da bude stabilan partner, pri ruci kako bi pomogao u njihovom ubrzanju. 2024. obećava da će biti godina ispunjena napretkom za platformu, s lansiranjem nekoliko AI značajki", poručili su iz kompanije.

PlanRadar također odražava ovaj pozitivan trend unutar svog ukupnog rasta zaposlenika, s preko 150 novih zapošljavanja zabilježenih tijekom 2023. godine.

Posljednjih nekoliko godina obilježeno je povećanjem nestabilnosti, što je rezultiralo ekonomskim udarima. To je sve više opterećivalo tvrtke na domaćoj i međunarodnoj razini i to ne samo u građevinskoj industriji. Važno je naglasiti kako PlanRadar radi u partnerstvu s korisnicima kako bi se prilagodio nestabilnom okruženju, podržavajući ih u nastavku napredovanja. Sander van de Rijdt, suizvršni direktor grupe, objašnjava:

„Priroda PlanRadar poslovnog modela je takva da neprestano radimo s našim klijentima i potičemo ih da svoje organizacije osposobe za budućnost. Iz prve ruke smo vidjeli kako su tvrtke koje odluče nastaviti napredovati i optimizirati svoje procese i tehnološka ulaganja kasnije bolje pripremljene za suočavanje s posljedicama globalnih gospodarskih šokova.”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram