Zatvori
PoslovniPuls
27/01/2023

Bečki startup iza kojeg stoji Hrvat povećao broj zaposlenika na 400

PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji kojeg koristi više od 120 000 profesionalaca diljem svijeta, ostvario je ostvario je stabilan rast unatoč izazovima i nesigurnostima na globalnom tržištu, navodi se u priopćenju.

Uz 12 ureda u Europi, PlanRadar je otvorio urede u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Australiji, Singapuru i Brazilu čime nastavlja globalnu ekspanziju. Tijekom 2022. godine, tvrtka je povećala tim stručnjaka za čak 80% na više od 400 zaposlenika, a nastavak rasta očekuje i u 2023. godini.

„Digitalizacija i digitalna transformacija zahvaća sve sektore, a građevinski sektor nije iznimka. Iznimno smo ponosni što smo predvodnici digitalizacije radnih procesa u građevinskom sektoru i upravljanju nekretninama, a u 2023. godini nastavljamo u istom smjeru dodatno razvijajući naš softver novim značajkama. 2022. godina je za nas bila iznimno uspješna u svakome pogledu, a prestižna nagrada Scale-Up koju smo osvojili na događanju EY Entrepreneur of the Year Award 2022 samo je dodatna potvrda naše uspješne poslovne strategije“ izjavio je Bojan Petković, regionalni menadžer tvrtke PlanRadar za istočnu Europu.

PlanRadar se trenutno koristi u raznim industrijama u rasponu od kontrole kvalitete u građevinskoj industriji pa sve do upravljanja objektima u automobilskom sektoru. Upravo je PlanRadar odigrao važnu ulogu u praćenju i upravljanju građevinskim nedostacima za izgradnju Pelješkog mosta - jednog od najvećih mostova u Europi. Pelješki most, zajedno s okolnom mrežom cesta i tunela, jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u južnoj Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 550 milijuna eura, a PlanRadar je uvelike pomogao da se ovaj složeni projekt završi na vrijeme.

Tijekom 2022. godine aplikacija je ostavila više od 9 milijardi interakcija, više od 20 terabajta skinutih i učitanih podataka mjesečno, više od 8 milijuna kreiranih ticketa, više od 14 milijuna učitanih slika te više od 1.2 milijuna dodanih tlocrta.

PlanRadar kombinira građevinsku dokumentaciju i upravljanje nedostacima u jedinstvenom, sigurnom i učinkovitom alatu za investitore, izvođače, nadzorne inženjere i upravitelje zgrada. Intuitivna i pregledna, aplikacija osigurava uštedu i do 7 sati tjedno, što je posebice važno obzirom da podaci istraživanja tvrtke FMI govore kako na globalnoj razini 90% infrastrukturnih projekata završava s kašnjenjem ili je njihov budžet preuveličan, navodi se u priopćenju.

Prednosti softvera prepoznale su mnoge internacionalne kompanije kao što su ISG, Strabag, Cushman & Wakefield, Rewe Group, Siemens, CBRE, Vinci Facilities, Equans, Bouygues, dok se u Hrvatskoj između ostaloga njome koriste Hrvatske ceste, Investinženjering, Gark Konzalting, Kamgrad, PDM Savjetovanje, ATP, VIS Projektiranje, PDM Savjetovanje, Elektro Cecić, Mesic.com i brojni drugi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram