Zatvori
Windows laptop
Foto: Windows / Unsplash
PoslovniPuls
31/01/2024

Microsoft nije razočarao: Na krilima AI-a i clouda svi financijski pokazatelji rastu

Američki tehnološki div Microsoft izvijestio je u utorak o sjanim rezultatima u drugom tromjesečju, nadmašivši očekivanja većine analitičara. Prilagođena zarada po dionici kompanije dosegnula je 2,93 dolara uz prihod od impresivnih 62 milijarde dolara, premašivši prognoze analitičara s Wall Streeta koji su prognozirali zaradu po dionici od 2,78 dolara i prihoda od 61,1 milijardu dolara. Unatoč ovim izvrsnim rezultatima, dionice tvrtke su zabilježile minimalan pad cijene nakon objave rezultata.

Ključni "motor" u ovom kvartalu bile su Microsoftove cloud usluge, koje su u ukupnim prihodima imale udio od 33,7 mlrd. dolara.

"Prešli smo s razgovora o umjetnoj inteligenciji na njenu široku primjenu. Ubacivanjem umjetne inteligencije u svaki aspekt našeg tehnološkog portfelja, stvaramo novi korisnički doživljaj i pridonosimo povećanju produktivnosti u svim sektorima", izjavio je Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta.

Zahvaljujući uspješnom korištenju umjetne inteligencije, dionice Microsofta bilježe rast od 50% u posljednjih 12 mjeseci, a tržišna kapitalizacija tvrtke premašila je nevjerojatnih 3 bilijuna dolara, čineći je najvećom tvrtkom na svijetu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram