Zatvori
Twilio logotip
Foto: Twilio
PoslovniPuls
10/01/2024

Dioničari najvećeg Infobipovog konkurenta iz tvrtke izbacili suosnivača i CEO-a

Jeff Lawson, osnivač i izvršni direktor globalne i komunikacijske platforme Twilio, napustio je tvrtku nakon pritiska aktivističkih investitora koji su već dulje vrijeme tražili njegovu smjenu s čela kompanije.

"Došlo je vrijeme da predam vodstvo ove izvanredne tvrtke novom izvršnom direktoru koji će voditi Twilio kroz njegovo sljedeće poglavlje", rekao je Lawson danas u službenoj objavi. "Izgradnja Twilia tijekom proteklih 15 godina bilo je jedno od najboljih iskustava u mom životu."

Khozema Shipchandler, trenutačni predsjednik i bivši izvršni direktor tvrtke, postao je novi CEO kompanije.

Vijest o ostavci Lawsona danas dolazi nakon nekoliko rundi otpuštanja zaposlenika tijekom proteklih 16 mjeseci.

Shipchandler je rekao da je tvrtka za komunikaciju u oblaku implementirala značajne promjene tijekom posljednjih 18 mjeseci kako bi se postavila za obnovljeni rast i poboljšanja operativnog poslovanja.

"Imamo snažnu osnovu, ali uvijek ima još posla", rekao je Shipchandler u priopćenju. "Dok preuzimam ulogu izvršnog direktora, usredotočen sam na nastavak izgradnje značajnog rasta i operativnih poboljšanja koje smo postigli diljem tvrtke, te na osvježavanje pogleda na područja poslovanja koja ne ostvaruju očekivane rezultate kako bismo ostvarili puni potencijal našeg poslovanja."

Twilio trenutačno ima više od 306.000 korisnika diljem svijeta s godišnjim prihodom od preko 4 milijarde dolara i kod nas se često spominje kao najveći konkurent Infobip-a.

Tvrtka je otpustila na tisuće zaposlenika tijekom proteklih 16 mjeseci. U rujnu 2022., Twilio je najavio otpuštanje gotovo 1.000 zaposlenika kako bi povećao dobit i usredotočio se na ključne prioritete.

Zatim je u veljači 2023. Twilio otpustio 17 posto radne snage ili otprilike 1.400 zaposlenika.

U prosincu 2023., tvrtka je također predstavila planove za smanjenje oko 5 posto radne snage, ili otprilike 300 zaposlenika, pozivajući se na slabu izvedbu u svom poslovanju s podacima i aplikacijama.

Što se tiče Lawsona, on kaže da tvrtku ostavlja u rukama "izvrsnog vođe".

"Khozema je izvrstan vođa, i uvjeren sam da će dobro voditi tvrtku", rekao je Lawson. "Hvala svakom Twilio kupcu, zaposleniku i developeru s kojima sam imao privilegiju surađivati - jedva čekam vidjeti što ćete sljedeće izgraditi."

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram