Zatvori
X logo - ilustracija
Foto: BoliviaInteligente / Unsplash
PoslovniPuls
02/01/2024

Muskov X nastavlja s dramatičnim gubitkom vrijednosti

Muskova platforma X izgubila je preko 71% svoje vrijednosti otkad ga je američko - južnoafrički milijarder preuzeo u listopadu 2022.

Sudeći prema onom što je objavio Axios, američki investicijski div Fidelity je dramatično srezao vrijednost svog ulaganja u X. Podsjetimo, Musk je platio 44 milijarde dolara kako bi preuzeo platformu, tada poznatu kao Twitter.

Još u svibnju, Fidelity je procijenio vrijednost X-a na samo 15 milijardi dolara, trećinu onoga što je Musk platio, prema Bloombergu.

Prošla godina bila je vrlo turbulentna za X. U srpnju je Musk u jednoj objavi priznao da je tvrtka u teškoj financijskoj situaciji zbog velikog pada u prihodima od oglašavanja.

"Još uvijek smo u negativnom novčanom toku, zbog ~50% pada prihoda od oglašavanja plus teškog tereta duga", napisao je Musk.

A u studenom su tvrtke poput Disneya i IBM povukle svoje oglase s X nakon što je Musk navodno podržao antisemitski post.

Musk se kasnije ispričao za antisemitski post, ali je kritizirao oglašivače zbog bojkota njegove tvrtke.

Unatoč ratobornoj retorici koju se ne libi koristiti kada govori o oglašivačima na X-u, Musk priznaje kako bi bojkot tih oglašivača na kraju mogao "ubiti tvrtku".

"Ono što će ovaj bojkot oglašavanja napraviti, to će ubiti tvrtku. I cijeli svijet će znati da su ti oglašivači ubili tvrtku", rekao je Musk.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram