Zatvori
Bobby Kotick, Activision-Blizzard
Foto: Steven Simko / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
21/12/2023

Jedan od najmoćnijih ljudi u gaming industriji upravo je dao ostavku

Bobby Kotick podnijet će ostavku nakon više od 30 godina na čelu tvrtke Activision Blizzard.

U formalnom priopćenju zaposlenicima, izvršni direktor izjavio je kako će napustiti svoju poziciju 29. prosinca.

"Možda je najvažniji dio mog posla bio okupljati talentirane ljude, omogućiti im pristup najboljim mogućim resursima i stvoriti okolinu koja potiče inspiraciju, kreativnost i neupitnu predanost izvrsnosti. Ne mogu dovoljno izraziti ponos koji osjećam prema ljudima koji i dalje doprinose našem uspjehu i svima koji su pomogli tijekom mojih 32 godine vođenja ove tvrtke", izjavio je Kotick.

Dodao je da Activision Blizzard "ne bi mogao biti u boljim rukama", priznajući ulogu Microsofta nakon njihove akvizicije tvrtke koja stoji iza franšiza kao "Call of Duty", "Diablo" i "Warcraft".

I dok je Kotickov doprinos izgradnji Activison-Blizzarda u jednu od najvećih kompanija u gaming industriji - neupitan, istovremeno su kritike sada bivšeg čelnika Activision-Blizzarda bile masovno raširene.

Optuživali su ga za nemilosrno otpuštanje zaposlenika, stvaranje "muške" kulture unutar kompanije koja je rezultirala brojnim tužbama bivših ženskih zaposlenika zbog pokušaja seksualnog napastovanja, pa do nepoštenih posovnih praksi unutar i izvan kompanije.

Kako bilo, Kotick će iz Activision-Blizzarda otići s dionicama koje prema nekim procjenama vrijede gotovo 400 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram