Zatvori
X
Foto: Julian Christ / Unsplash
PoslovniPuls
15/12/2023

X dobio financijsku licencu od još jedne američke savezne države

Muskova društvena platforma X, nekoć poznata kao Twitter, ovog tjedna je napravila korak bliže da ponudi mogućnosti plaćanja nakon što je dobila dozvolu za prijenos novca u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji.

To otvara put X-u da svojim korisnicima omogući međusobno slanje novca, slično PayPal-ovom Venmo-u.

Odkad je preuzeo Twitter u listopadu 2022. godine, Elon Musk je izjavio kako tvrtku želi preoblikovati u pružatelja "aplikacije za sve", slične popularnoj kineskoj aplikaciji WeChat, koja korisnicima omogućuje slanje poruka, ali i naručivanje taksija ili plaćanje trgovcima. Prema izvještaju The Verge-a iz listopada, Musk je rekao zaposlenicima X-a da bi korisnici trebali moći voditi svoj "cijeli financijski život" na platformi te kako se očekuje da će nove značajke biti "puštene u rad do kraja iduće godine".

A kako bi pružao financijske usluge korisnicima diljem Sjedinjenih Država, X će trebati odobrenje u svakoj pojedinoj saveznoj državi, proces koji bi mogao trajati do 18 mjeseci i koštati nekoliko milijuna dolara, izjavio je Aaron Klein, stariji suradnik za financijsku tehnologiju i regulaciju u Brookings Institution-u.

Širenje u smjeru financijskih transakcija moglo bi pomoći X-u da diversificira svoje poslovanje izvan oglašavanja, koje je doživjelo krah otkad je Twitter postao X. Neki veliki oglašivači zaustavili su svoje oglašavanje ili u potpunosti napustili platformu nakon što se Musk prošlog mjeseca složio s korisnikom X-a koji je podržavao antisemitsku teoriju zavjere.

X je već dobio financijsku licencu od savezne države New Hampshire u lipnju ove godine.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram