Zatvori
Grok AI ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
06/12/2023

Elon Musk traži ulagače koji su spremni uložiti milijardu dolara u njegovu AI tvrtku

Elon Musk, poduzetnik koji stoji iza Tesle, X-a (bivšeg Twittera) i SpaceX-a, traži ulagače koji su spremni uložiti milijardu dolara za svoju kompaniju xAI, koja kao što samo ime govori - radi na proizvodima umjetne inteligencije, poput chatbota "Grok", koji bi trebao biti Muskov odgovor na ChatGPT. Musk je pokrenuo xAI prije pet mjeseci.

Prema podacima koje je objavila Američka komisija za vrijednosne papire (SEC), Musk je dosad uspio osigurati ulaganje od 135 milijuna dolara od četiri nepoznata investitora, što znači da mu još nedostaje oko 865 milijuna dolara kako bi dostigao svoj cilj od milijarde dolara, javlja TechCrunch.

Kako stoji u službenom opisu, "Grok" će imati "buntovnički duh" i odgovarati na "začinjena" pitanja koja drugi AI botovi ne obrađuju ili odbijaju ponuditi odgovor. Proizvod je u razvoju samo dva mjeseca, ali navodno će uskoro biti pušten u beta verziju za plaćene pretplatnike na X. Važna razlika u odnosu na konkurenciju je plan da se bot redovito ažurira s informacijama u stvarnom vremenu objavljenim na platformi X.

Podsjetimo, Musk je bio suosnivač OpenAI-a, ali se povukao s vodstva kompanije 2018. godine. Nedavno je bio kritičan prema OpenAI-u, posebno nakon što je u studenom otpustio, a potom ponovno zaposlio izvršnog direktora Sama Altmana, izazvavši masovnu histeriju u industriji umjetne inteligencije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram