Zatvori
GTA
Foto: Rockstar Games
PoslovniPuls
05/12/2023

Mobilne verzije GTA videoigara dosad zaradile više od 100 milijuna dolara

I dok svijet iščekuje dugoočekivani izlazak prvog trailera za "GTA VI", zanimljivo je pogledati kako su dosad videoigre iz serijala GTA prolazile na onom manje spominjanom segmentu tržišta videoigara - mobilnim uređajima.

MobileGamer je izračunao kako je od 2015. godine, Rockstar ostvario ukupan prihod veći od 100 miijuna dolara od prodaje mobilnih verzija svojih popularnih i nagrađivanih videoigara.

"GTA III" je tako zaradio 8,6 milijuna dolara, a "Vice City" 18 milijuna dolara od 2015. godine, iako su obje igre izdane 2011. i 2012. godine, stoga je vjerojatno ukupna prodaja bila još znatno veća. "GTA: San Andreas", izdan 2013., zaradio je gotovo 60 milijuna dolara od početka bilježenja podataka 2015. godine.

Sveukupno, GTA igre trenutačno donose Rockstaru oko 500 tisuća dolara prihoda mjesečno, što je prilično solidno za niz premium naslova iz kataloga koji zahtijevaju relativno malo održavanja. Treba napomenuti da podaci tvrtke Appmagic ne uključuju naknade platformama niti poreze, pa su ovi brojevi samo procjena zarade.

Podaci su potpuniji za neka od nedavnijih izdanja Rockstara. Appmagic tvrdi da je "Bully: Anniversary Edition" studiju osigurao prihode od oko 8,4 milijuna dolara, a spin-off "GTA: Liberty City Stories" za PSP/PS2, izdan u prosincu 2015., donio je Rockstaru više od 4,6 milijuna dolara.

Naslov iz 2010., "GTA: Chinatown Wars", došao je na mobilne uređaje 2010. i zaradio oko 3,9 milijuna dolara na iOS-u i Androidu od 2015.

Još nekoliko detalja: Paket igara "Grand Theft Auto: The Trilogy" osigurao je Rockstaru 4,2 milijuna dolara prihoda. "Max Payne Mobile" iz 2012. zaradio je oko 2,5 milijuna dolara od 2015., iako ovdje nedostaju neki podaci o prihodima za prve godine prodaje, kada je najvjerojatnije ostvario najveću zaradu.

Netflix je prošlog tjedna potvrdio da je osigurao prava na "Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition", koji uključuje redizajnirana izdanja "GTA III", "Vice City" i "San Andreas".

Kupci se već sada mogu predbilježiti na iOS-u i Androidu, a ovaj set videoigara postat će dostupan pretplatnicima Netflix-a 14. prosinca. Iako konkretne brojke nisu objavljene, savim je jasno da će Rockstar dobro profitirati od ovog partnerstva, s obzirom da je Netflix zasigurno platio pozamašan iznos kako bi "GTA" igre bile ekskluzivne za pretplatnike ovog popularnog streaming servisa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram