Zatvori
Android aplikacije
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
01/12/2023

Activision Blizzard je imao plan pokretanja vlastite trgovine Android videoigrama

Activision Blizzard je imao plan razvoja vlastite trgovine mobilnim videoigrama i aplikacijama, otkriveno je u internim emailovima i dokumentima sa sudskog procesa između Epica i Googlea. Ova trgovina bi omogućila korisnicima da je preuzmu s interneta i instaliraju na svoje Android smartphone, pružajući dalje mogućnost kupnje, preuzimanja i instaliranja igara. Activision Blizzard planirao je pozicionirati ovu trgovinu kao "Steam za mobilne uređaje" te je predložio transakcijske naknade od 10% do 12%, niže od standardnih 30% naknada koje uzima Google Play trgovina aplikacijama.

Trgovina je trebala biti lansirana 2019. ili 2020. godine prvenstveno ciljajući na tržište SAD-a.

Do 2021. godine, vizija trgovine proširila se na sve mobilne videoigre Activision Blizzarda. Ako bi Android trgovina postigla uspjeh, postojao je i plan za lansiranje trgovine aplikacijama za iOS. No, od svega na kraju nije bilo ništa.

Umjesto lansiranja vlastite online trgovine aplikacijama, Activision Blizzard se odlučio za suradnju s Googleom, s ciljem osiguranja boljih financijskih izgleda u različitim aspektima njihovog poslovanja, uključujući mobilne uređaje, YouTube, oglašavanje i razne usluge u oblaku. Navodno je vrijednost ove suradnje procijenjena na više od 100 milijuna dolara.

Američki mediji navode kako je cijeli plan bio samo strateški potez kako bi se izvršio pritisak na Google i osigurali povoljniji uvjeti suradnje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram