Zatvori
Reddit logotip
Foto: Reddit
PoslovniPuls
28/11/2023

Reddit navodno opet istražuje mogućnost izlaska na burzu

Prema pisanju Bloomberga, najpoznatiji internetski forum Reddit ponovno istražuje mogućnost izlaska na burzu putem inicijalne javne ponude dionica (IPO).

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu, osnovana 2005. godine od strane Stevea Huffmana, Aarona Swartza i Alexa Ohaniana, razmatra mogućnost IPO-a i to već u prvom kvartalu iduće godine, tvrde izvori koje citira Bloomberg.

U prosincu 2021., Reddit je podnio nacrt prijave registracijske izjave kod Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) kako bi izišao na burzu. Međutim, ti se planovi nisu materijalizirali. Taj potez uslijedio je samo nekoliko mjeseci nakon što je Reddit osigurao ulaganje od impresivnih 410 milijuna dolara predvođenih poznatim mirovinskim fondom Fidelity, čime mu je vrijednost porasla na 10 milijardi dolara.

Zatim, u siječnju 2022., Reddit je angažirao Morgan Stanley i Goldman Sachs kako bi radili na inicijalnim koracima IPO-a kompanije. Tada se razmatrala procjena vrijednosti od čak 15 milijardi dolara.

Bloomberg nije objavio koliko novca će Reddit pokušati prikupiti kroz IPO-a niti koju će valuaciju tražiti.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram