Zatvori
Talos Principle 2
Foto: Arhiva
PoslovniPuls
16/11/2023

Nova videoigra hrvatskih developera već uprihodila prvi milijun dolara

Videoigra "The Talos Principle 2", hrvatskih developera Croteam, oduševila je publiku i kritiku svojim 3D avanturističkim mozgalicama i meta-filozofskom pričom i naracijom, a čini se kako je prodaja igre u prvom tjednu od izlaska na tržište bila i više nego solidna.

Tako GameSensor procjenjuje kako je u prvom tjednu od lansiranja (2.studenog) "The Talos Principle 2" prodan u 30.000 primjeraka na Steamu, što je donijelo prihod od oko 800.000 američkih dolara. Za očekivati je kako je igra dosad zaradila više od milijun dolara, ne uključujući prodaju na drugim online trgovinama poput Epic Store-a i igraćim konzolama kao što su PlayStation i Xbox.

Na Steamu, "The Talos Principle 2" se može pohvaliti gotovo savršenom ocjenom od gotovo 5 zvjezdica od 5, što ukazuje na opću zadovoljstvo zajednice igrača. Na Metacriticu, PC verzija igre dobila je čvrstih 9 od 10 bodova od igrača i impresivnih 88 bodova od 100 od strane kritičara, ističući njegovu široku privlačnost i kritički uspjeh.

Ipak, pitanje je koliko su u Croteamovoj izdavačkoj kući Devolver Digital, zadovoljni dosadašnjim prodajnim rezultatima, s obzirom kako budžet za razvoj ambicioznih videoigara poput "The Talos Principle 2", često dostiže astronomske iznose koji traže i vanserijske prodajne rezultate kako bi se opravdalo osigurano ulaganje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram