Zatvori
SpaceX raketa
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
16/11/2023

Čini se kako ipak ništa od SpaceX-ovog IPO-a

Elon Musk demantirao je izvještaj o tome da SpaceX (SPACE) razmatra inicijalnu javnu ponudu (IPO) za svoju uslugu satelitskog interneta - Starlink.

"Netočno", napisao je Musk u odgovoru na objavu na X-u (bivši Twitter), referirajući se na članak Bloomberga o tome da tvrtka razmatra IPO za Starlink.

Unatoč Muskovom demantiju, prvi čovjek SpaceX-a i Tesle u prošlosti je i osobno izjavljivao kako će Starlink postati javno dostupan kad dostigne "razmjerno predvidljiv" prihod.

On je razradio tu misao 2022. godine kada je rekao da inicijalna javna ponuda Starlinka neće biti provedena još najmanje tri ili četiri godine..

Ranije ovog mjeseca, Musk je rekao kako je Starlink dostigao "neutralan cashflow". Dodao je kako na Starlink sada otpada "većina" svih aktivnih satelita u zemljinoj orbiti.

Podsjetimo, SpaceX je nedavno ponudio prodaju dionica privatnim ulagačima koja je procijenila tvrtku na otprilike 150 milijardi dolara.

Zasebno, Starlink je u srijedu osigurao ugovor vrijedan gotovo 90 milijuna dolara za pružanje besplatnog interneta u Meksiku do 2026. godine, izjavio je mexički dužnosnik Carlos Emiliano Calderon na konferenciji za novinare, javlja Reutersu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram