Zatvori
Jeff Bezos
Foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street
PoslovniPuls
03/11/2023

Osnivač Amazona Jeff Bezos najavio kako seli u Miami

Osnivač najveće svjetske online trgovine, Amazon, Jeff Bezos, najavio je kako seli iz Seattle-a u Miami, a kako bi bio bliže svojim roditeljima i poslovnim operacijama tvrtke Blue Origin na Cape Canaveralu.

Bezos, treći najbogatiji čovjek na svijetu prema Bloombergovom Billionaires Indexu, objavio je vijest putem Instagrama u četvrtak, uključujući video snimku sebe u svojoj garaži u Seattlu gdje je 1994. godine osnovao Amazon.

"Živio sam u Seattlu duže nego bilo gdje drugdje i ovdje imam mnogo nevjerojatnih uspomena", rekao je Bezos. "Koliko god selidba bila uzbudljiva, to je emocionalna odluka za mene. Seattle će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu."

Amazon koji je osnovao Bezos transformirao je Seattle – tvrtka je danas uvjerljivo najveći privatni poslodavac u gradu – pretvarajući ga u tehnološki centar s uredima u središtu grada. Bezos je napustio poziciju izvršnog direktora Amazona 2021. godine kako bi postao izvršni predsjednik tvrtke. Naslijedio ga je Andy Jassy.

Bezos je nedavno kupio sedmosobnu vilu na umjetnom otoku Indian Creek, poznatom kao "otok milijardera," u Miamiju. Također posjeduje kuće u Washingtonu, D.C., New Yorku, Los Angelesu i Mauiju, kao i ranč od 300.000 hektara u Teksasu, koji je baza za lansiranje rakete New Shepard tvrtke Blue Origin.

Miami je postao popularna životna lokacija za bogate američke poduzetnike i poznate osobe. Hedge fond magnati Ken Griffin, Dan Loeb i Josh Harris također su kupili luksuzne vile uz obalu plaže u Miami Beachu tijekom pandemije. Također, argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi nedavno je kupila vilu uz obalu u predgrađu Južne Floride nakon što se pridružio Inter Miamiju, koji igra u Major League Socceru (MLS), američkoj profesionalnoj ligi.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram