Zatvori
Ericsson Nikola Tesla
Foto: PRESS
PoslovniPuls
25/10/2023

Ericsson Nikola Tesla: U prvih devet mjeseci ove godine ostvareni solidni poslovni rezultati

U prvih devet mjeseci 2023. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa bilježi nastavak stabilnog poslovanja što potvrđuju ostvareni financijski rezultati.

Komentirajući ostvarene rezultate Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je istaknula: „U prvih devet mjeseci 2023. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je solidne poslovne rezultate, čime smo pokazali našu otpornost i snagu da kvalitetno odgovorimo na izazove i nove poslovne prilike. Prihodi od prodaje bilježe blagi porast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznose 205,9 milijuna eura, kao rezultat kontinuiranog porasta prihoda od usluga za Ericsson, čime smo neutralizirali niže prihode na domaćem i ostalim izvoznim tržištima“.

U odnosu na prvih devet mjeseci prethodne godine bruto marža bilježi porast na 14,0%, prvenstveno kao rezultat prodajnog miksa i fokusa na operativnu i troškovnu učinkovitost. Operativna dobit viša je 81,7% te iznosi 24,7 milijuna eura, dok je neto dobit viša 94,6% te iznosi 20,5 milijuna eura. Ostvaren je negativan novčani tok od poslovnih aktivnosti, kao posljedica dinamike plaćanja kupaca te odgode u finalnoj realizaciji pojedinih projekata, navodi se u priopćenju.

"Kada govorimo o uslugama za Ericsson, ponosni smo što je na redovnom polugodišnjem sastanku R&D Management Business Review još jednom potvrđena visoka razina kvalitete našeg R&D centra u svim kategorijama i svim poslovnim segmentima“, izjavila je Kovačević i nastavila: "Posebno su naglašene učinkovite isporuke visokokvalitetnog softvera te brze isporuke ključnih funkcionalnosti koje osiguravaju Ericssonovo tehnološko vodstvo. Ostvareno je pozicioniranje u novim, strateški važnim, područjima kao što je Cloud RAN, a što otvara priliku za daljnji rad na najnovijim tehnologijama u telekom industriji. Nadalje, naši stručnjaci u drugim ekspertnim centrima ostvaruju zapažene rezultate u realizaciji globalnih projekata, od kojih bismo spomenuli uspješnu realizaciju projekta testiranja funkcionalnosti aplikacija u Ericssonovoj 5G jezgrenoj mreži na distribuiranoj Google Cloud platformi."

Zaključujući komentar rezultata prvog polugodišta 2023. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je naglasila: "Tijekom trećeg tromjesečja nastavili smo ulagati u ključne kompetencije, razvoj rješenja, proizvoda i usluga u strateškim područjima te digitalnu transformaciju Ericsson Nikola Tesla Grupe. S obzirom na trenutačno tržišno okruženje do kraja godine ostajemo fokusirani na profitabilnost, troškovnu i operativnu učinkovitosti, novčani tok od poslovnih aktivnosti te odgovorno upravljanje rizicima. Također, usredotočeni smo na strateško planiranje za razdoblje do 2026. godine, detaljno analizirajući stanje na našim tržištima, trendove u ICT industriji i potrebe naših kupaca. Cilj nam je ojačati vodeću poziciju u mobilnim mrežama, rasti u segmentu Digitalno društvo te zadržati i kontinuirano unapređivati poziciju u segmentima usluga i R&D. Posjedujemo veliki intelektualni kapacitet i inovacijski potencijal u brojnim tehnološkim područjima, što nas čini pouzdanim partnerom našim kupcima u razvoju i implementaciji najnovijih ICT rješenja."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram