Zatvori
PoslovniPuls
16/10/2023

Minecraft prodan u nevjerojatnih 300 milijuna primjeraka

Minecraft, popularna "kockasta" videoigra - upravo je dostigla prag od nevjerojatnih 300 milijuna prodanih primjeraka, objavili su iz švedskog studija Mojang, a koji se od 2014. godine nalazi u vlasništvu Microsofta koji je tada za prava na "Minecraft" iskeširao basnoslovnih 2,5 mlrd. dolara.

"Kako se približavamo 15. godišnjici, Minecraft ostaje jedna od najprodavanijih igara svih vremena, s preko 300 milijuna prodanih primjeraka, što je dostignuće o kojem nitko nije mogao sanjati dok smo svi postavljali svoje prve blokove," izjavila je Helen Chiang, šefica studija Mojang.

Za usporedbu, druga najprodavanija videoigra svih vremena, Grand Theft Auto V dosad se prodala u oko 185 milijuna primjeraka.

Čini se kako je Minecraft trenutno u vlastitoj ligi i male su šanse da će ga neka druga videoigra uskoro dostići.

Minecraft je nastao kao kreativni eksperiment švedskog programera Markusa "Notcha" Perssona, koji je nakon prodaje tvrtke Microsoftu dobio isplatu u visini od 1,8 mlrd. dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram