Zatvori
Foto: Web Summit
PoslovniPuls
16/10/2023

Infobip u Šibeniku okupio predstavnike mobilnih operatera iz cijelog svijeta

Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, domaćin je jednog od najvećih internacionalnih tehnoloških skupova GSMA WAS iz područja telekomunikacija, koji se održava od 16. do 19. listopada u Šibeniku, navodi se u priopćenju.

Na jednom su se mjestu, u Hrvatskoj, okupili predstavnici mobilnih operatera i tvrtki koji im pružaju tehnička i softverska rješenja - ukupno više od 1300 sudionika iz cijelog svijeta, koji će tijekom četiri dana skupa održati preko 15 tisuća sastanaka. Snagu GSMA WAS#18 potvrđuje i sudjelovanje 247 mobilnih operatera iz 117 zemalja što predstavlja polovicu ukupnog svjetskog mobilnog messaging prometa.

„Veliko nam je zadovoljstvo što u Hrvatskoj imamo priliku ugostiti GSMA i vodeće telekom stručnjake iz cijeloga svijeta. Tijekom poslovnog skupa predstavit ćemo izvrsnost svojih proizvoda u području telekomunikacija i sigurnosti, koju je nedavno potvrdila i svjetska analitička kuća Gartner kada je Infobip proglasila liderom na CPaaS tržištu“, rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

GSMA, krovna svjetska udruga teleoperatera i organizator MWC konferencije u Barceloni - najvećeg sajma mobilne industrije na svijetu, dodijelila je organizaciju i domaćinstvo upravo Infobipu. Dodjela domaćinstva je dugotrajan proces, tijekom kojeg tvrtka-partner i sama destinacija dokazuju kapacitet za organizaciju svih aspekata skupa.

Alex Sinclair, glavni tehnološki direktor GSMA, rekao je: "Infobip je istaknuti član GSMA već 15 godina i kontinuirano doprinosi razvoju ekosustava telekomunikacijskih kompanija. Primjerice, ovo je drugi put da Infobip ugošćuje WAS događaj, što nije lagan zadatak s obzirom na to da se radi o najvećoj radnoj skupini u GSMA-i. Radujemo se vidjeti poslovne ishode i uspjehe naših članova u narednom razdoblju, proizašle iz ovog okupljanja, što će dodatno potaknuti industriju prema naprijed".

GSMA WAS je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje, a neka od ranijih izdanja održana su u Vancouveru, Cape Townu, Marakešu i drugim destinacijama diljem svijeta. Sukladno pravilima GSMA, događaj je otvoren samo za tvrtke članice. Tijekom poslovnog skupa odvijat će se pregovori o globalnom roamingu i sporazumima o interkonekciji za sljedećih šest mjeseci.

U prostorima hotela Amadria Park u Šibeniku za potrebe skupa postavljen je velik broj izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke, koji će se prostirati na više od 5000 m2 konferencijskog i izložbenog prostora. Osim izložbenog dijela i poslovnih sastanaka, skup uključuje i konferencijski dio, kao i popratni zabavni program. Tijekom GSMA WAS#18 posjetitelji će komunicirati putem chatbot rješenja kojeg je razvio Infobip.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram