Zatvori
Ferrari
Foto: Joey Banks / Unsplash
PoslovniPuls
16/10/2023

Ferrari uskoro počinje prihvaćati kriptovalute

Ferrari će prihvaćati plaćanja kriptovalutama za svoje luksuzne sportske automobile zbog sve većeg broja zahtjeva kupaca.

Prema pisanju Reutersa, glavni marketing i komercijalni direktor tvrtke Ferrari, Enrico Galliera nije naveo broj automobila koje Ferrari očekuje prodati putem plaćanja kriptovalutama. Talijanski proizvođač luksuznih automobila planira uvesti plaćanja kriptovalutama u Europi u prvom kvartalu 2024. godine i proširiti se na druge regije koje su naklonjene kriptovalutama.

Za svoju početnu fazu u Sjedinjenim Američkim Državama, Ferrari je navodno uspostavio partnerstvo s vodećim procesorom plaćanja kriptovalutama, BitPay. Ova suradnja omogućava transakcije u Bitcoinu.

Galliera je potvrdio kako za kupce koji plaćaju kriptovalutama neće biti dodatnih naknada ili nadoplata jer će BitPay pretvarati plaćanja kriptovalutama u konvencionalnu fiat valutu za Ferrarijeve trgovce, osiguravajući ih od fluktuacija cijena kriptovaluta.

BitPay će također provjeravati legitimnost digitalne valute kako bi se osiguralo da ne potječe iz nezakonitih aktivnosti, pranja novca ili izbjegavanja poreza.

I dok Ferrari uvodi podršku za kriptovalute mnoge druge velike korporacije oklijevaju prihvatiti kriptovalute zbog njihove volatilnosti i mogućnosti da je riječ o prikirvenom pranju novca. Među tim tvrtkama je i Tesla, proizvođač električnih vozila, koji je počeo prihvaćati plaćanja Bitcoinom 2021. godine. Međutim, izvršni direktor Elon Musk privremeno je obustavio taj način plaćanja zbog, kako je naveo, "ekoloških razloga".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram