Zatvori
PoslovniPuls
04/10/2023

Nastavljaju se otpuštanja u industriji videoigara - na udaru i legendarni studio Naughty Dog

Val otkaza u industriji videoigara se nastavlja. Najnovija tvrtka na udaru je američki studio Naughty Dog, poznat po popularnim franšizama "Uncharted" i "The Last of Us".

Prema pisanju Kotaku-a, kalifornijski studio je otpustio najmanje 25 zaposlenika, a riječ je o zaposlenicima koji nisu imali ugovore za stalno zaposlenje, te stoga nisu dobili otpremnine. Naughty Dog ukupno zapošljava oko 400 ljudi.

Naughty Dog je inače razvijao novu multiplayer igru temeljenu na "The Last of Us" fanšizi, međutim razvoj te igre je stao, o čemu je već ranije pisao Bloomberg.

Otpuštanja dolaze samo nekoliko mjeseci nakon što je su-predsjednik studija Evan Wells najavio odlazak u mirovinu, a tada je Neil Druckmann, kreativni direktor i vodeći koautor obje najnovije "Uncharted" i "The Last of Us" igre, najavio restrukturiranje vodstva ovog nagrađivanog razvojnog studija.

Najnovije vijesti iz Naughty Dog-a uklapaju se u narativ otpuštanja koji je zahvatio američku, ali i svjetsku industriju digitalne zabave. Xbox-ov razvojni studio 343 Industries (Halo), Electronic Arts, Epic Games, Ubisoft i Embracer su samo neke od kompanija koje su u proteklih nekoliko mjeseci najavile otkaze za svoje zaposlenike.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram