Zatvori
Formula 1 kaciga
Foto: whatispictureperfect / unsplash.com
PoslovniPuls
02/10/2023

Apple je navodno spreman iskeširati 2 mlrd. dolara godišnje za TV prava za Formulu 1

Apple navodno želi preuzeti globalna TV prava na Formulu 1 i spreman je za to opako platiti. Prema pisanju BusinessF1 časopisa, američka tehnološka kompanija želi osigurati TV prava na najpoznatije motorsport natjecanje na svijetu.

BusinessF1 piše kako AppleTV namjerava pristupiti Formula 1 Group-u s ponudom od čak 2 milijarde dolara godišnje - dvostruko više nego što trenutno dobivaju za globalna prava na televizijske prijenose koja su podijeljena među tv broadcasterima širom svijeta.

Izvješće također navodi da bi ponuda Applea, ako je stvarna, bila prilagodljiva, ovisno o tome koliko globalne ekskluzivnosti uspije osigurati - cilj je postići 100-postotnu ekskluzivnost nakon pet godina.

Apple je već postigao veliki uspjeh dogovorom s američkom nogometnom organizacijom Major League Soccer (MLS), te da je u prvoj sezoni 10-godišnjeg dogovora vrijednog 250 milijuna dolara postao ekskluzivni vlasnik prava za globalnu distribuciju.

Apple je imao i veliku sreću s prelaskom Lionela Messija u tu ligu i njegovog pridruživanja Inter Miamiju Davida Beckhama - poteza koji su i MLS i Apple javno naznačili kao veliki mamac za nove pretplatnike na njihovu platformu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram