Zatvori
Umjetna inteligencija
Foto: RawPixel / Freepik
PoslovniPuls
28/09/2023

Legendarni dizajner Appleovih uređaja navodno radi na novom AI hardverskom proizvodu

Proslavljeni dizajner Appleovih uređaja Jony Ive, navodno pregovara s osnivačem OpenAI-a, Samom Altmanom, oko izgradnje novog hardverskog proizvoda koji će se fokusirati na tehnologiju umjetne inteligencije, piše BusinessInsider.

U razgovorima sudjeluje još jedan tech titan, čelnik japanskog ulagačkog konglomerata Softbank, Masayoshi Son, koji je već ranije ovog mjeseca objavio kako razmatra mogućnost ulaganja u OpenAI. Nije jasno kakvu bi ulogu Son imao u samom razvoju proizvoda.

Najava potencijalnog hardverskog proizvoda za umjetnu inteligenciju dolazi dok se tehnološke tvrtke poput Googlea, Microsofta i Amazona utrkuju da razviju tehnologiju za umjetnu inteligenciju kako bi prestigle globalno omiljeni AI chatbot ChatGPT iz OpenAI-a.

Ranije ovog tjedna, OpenAI je najavio kako će korisnici ChatGPT-a Plus dobiti mogućnost glasovne komunikacije s chatbotom.

Iako nije jasno što bi omogućavao hardverski uređaj za umjetnu inteligenciju, potencijalna suradnja tvrtke s dizajnerom iPhone-a mogla bi biti upravo ono što OpenAI u ovom trenutku treba kako bi ostao ispred sve veće konkurencije na polju razvoja AI-a, piše BusinessInsider.

Britanac Ive je gotovo 30 godina vodio dizajn Appleovih uređaja poput iMaca, iPoda i iPada - a u svibnju 2015. godine postao je i direktor dizajna u toj američkoj kompaniji.

Sredinom 2019. godine Ive je napustio Apple kako bi osnovao svoju dizajnersku tvrtku koju naziva LoveFrom, koja navodno pomaže Ferrariju da dizajnira svoj prvi električni automobil. Ove godine stvorio je "Astra Carta", pečat za britanskog kralja Charlesa III za britansku svemirsku inicijativu kao simbol promicanja međugalaktičke održivosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram