Zatvori
ChatGPT
Foto: Choong Deng Xiang / Unsplash
PoslovniPuls
26/09/2023

ChatGPT dobio mogućnost govora i prihvaćanja slika kao upita

Globalno najpopularniji AI chatboat ChatGPT - dobio je veliku nadogradnju. Riječ je o mogućnostima glasovnih naredbi i odgovaranja na iste, kao i prihvaćanja vizualnih materijala (fotografija i slika) kao upita.

Na primjer, korisnik će moći usmeno pitati ChatGPT-a da smisli priču za laku noć na licu mjesta, koristeći nekoliko usmenih uputa kako bi usmjerio priču. Ili korisnik jednostavno može postaviti pitanje, a ChatGPT će dati odgovor u usmenom obliku.

Osim toga, korisnici ChatGPT-a također će moći tražiti odgovore uz pomoć slika, na primjer, slanjem slike nečega i pitajući ChatGPT-a da objasni što je to ili da pruži upute za korištenje.

Nova audio mogućnost za ChatGPT dolazi od sustava za prepoznavanje govora pod nazivom "Whisper", a iz OpenAI-a kažu kako su surađivali s etabliranim glumačkim talentima za stvaranje pet različitih glasova koje ChatGPT trenutno nudi.

Također je predstavljen novi partner - popularni streaming servis Spotify koji će uz pomoć OpenAI-ja svojim popularnim najslušanijim podcasterima ponuditi mogućnost uzimanja uzorka vlastitog glasa i automatskog prevođenja njihovih emisija s engleskog na španjolski, francuski ili njemački jezik.

Nove mogućnosti ChatGPT-a bit će dostupne isključivo Plus i Enterprise korisnicima. Input slika bit će omogućen na svim platformama, dok glasovne mogućnosti inicijalno ostaju u beta izdanju dostupne iOS i Android korisnicima ChatGPT aplikacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram