Zatvori
Infobip Shift
Foto: INFOBIP
PoslovniPuls
21/09/2023

Još jedno uspješno izdanje Infobip Shifta - sljedeće u Miamiju

Uspješno je završeno još jedno izdanje Infobip Shifta, najveće developerske konferencije u ovom dijelu Europe. Tijekom dva dana u Športskom centru Višnjik okupilo se gotovo pet tisuća posjetitelja, a još 10 tisuća je konferenciju pratilo online. Program se odvijao na sedam pozornica kroz kombinaciju panela, predavanja i radionica.

"Ponovno su u Hrvatsku stigli stručnjaci iz tehnološke industrije iz cijelog svijeta te su svi posjetitelji na jednome mjestu imali prilike razmjenjivati najnovija znanja i iskustva po pitanju razvoja softvera. Mnogi predavači i posjetitelji koji su po prvi puta došli u Hrvatsku ostali su impresionirani cijelom atmosferom i drago nam je da doma nose pozitivna iskustva i uspomene", izjavio je Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa.

Ovogodišnji Infobip Shift otvorila je legenda gaming industrije, John Romero: „Konferencija je na jako visokom nivou - od produkcije, prekrasne pozornice, do sudionika i sadržaja. Mnogo je tvrtki s kojima osobno surađujem ili s kojima ću surađivati u bliskoj budućnosti. Puno je i posjetitelja, oko pet tisuća, a čak 600 kompanija koji predstavljaju svoje proizvode. Održava se mnogo različitih panela koje pomažu ljudima da se povežu i budu informirani o najnovijim tehnološkim dostignućima. Uvijek mi je zadovoljstvo biti dio ovakvih konferencija - tech konferencija na kojima razgovarate s ljudima iz industrije, ljudima koji se bave bilo čim u procesu razvoja proizvoda. Najbolje od svega je što sam naučio nešto novo. Stvarno odlično iskustvo“.

Na konferenciji je sudjelovalo 90 govornika iz 30 zemalja iz vrha svjetske IT industrije te predstavnici više od 600 kompanija. Teme u fokusu su umjetna inteligencija i njen utjecaj, web development, API rješenja i programiranje u cloudu. U pauzama između predavanja gosti su vrijeme provodili u EXPO dvorani gdje su svoj izložbeni prostor s atraktivnim sadržajem prilagođenim developerima predstavljali startupi iz cijeloga svijeta. Infobip Shift od samih početaka snažan fokus stavlja i na popratni sadržaj pa je tako ove godine za sve goste bio dostupan poligon sa superautomobilima. Održana je i utrka dronova, prezentacije kompanija te afterpartiji za sve sudionike.

"Ovo nam je već treći Shift zaredom i drago mi je da mogu primijetiti da je svake godine konferencija sve bolja. U zadnjih nekoliko godina Orqa je bila prisutna na brojnim sličnim eventima, od Japana do Sjeverne Amerike, i ponosan sam što mogu reći da je Shift definitivno u svjetskom vrhu. Fantastična energija, sjajni govornici i najbolji networking u ovom dijelu Europe. Već sad se veselim sljedećem druženju na Shiftu 2024.“, zaključio je Srđan Kovačević, suosnivač i direktor tvrtke Orqa.

Vodeći se ovogodišnjim uspjehom konferencija u SAD-u i Hrvatskoj, Infobip je potvrdio i dva iduća izdanja Infobip Shifta, u Miamiju u travnju te u Zadru na Višnjiku u rujnu 2024.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram