Zatvori
Ubisoft
Foto: Sigmund / Unsplash
PoslovniPuls
19/09/2023

Šok i nevjerica: Gaming div Ubisoft zaposlenicima naložio povratak u urede

Ubisoft, veliki francuski izdavač video igara, poznat po serijalu "Assassin's Creed", naložio je zaposlenicima svoje ispostave u Montrealu povratak u urede, što je kod potonjih, sudeći po medijskim napisima, izazvalo šok i nevjericu.

Naime, Ubisoft je još u jeku pandemije koronavirusa prigrlio hibridni način rada govoreći svojim zaposlenicima kako će moći raditi od kuće još dugo vremena, međutim, čini se kako se to sada promijenilo.

Kompanija sada od svojih zaposlenika traži najmanje dva dana tjedno provedenih u tvrtkinim uredima.

"Kao i mnoge druge tvrtke u sektoru zabave i tehnologije, tražimo od naših kolega da se vrate u ured tijekom ključnih trenutaka koje je svaki tim identificirao", rekao je predstavnik tvrtke Ubisoft. "Uvjereni smo kako će sinergija, razgovori uživo, brze iteracije i osjećaj pripadnosti koji se događa uživo pomoći da budemo učinkovitiji i agilniji zajedno te da postignemo naše poslovne ciljeve. Otvoreni i kontinuirani razgovori, uz individualne prilagodbe i dogovora, trenutno su u tijeku kako bismo olakšali ovu tranziciju i njezin utjecaj na dobrobit svih, što ostaje naš prioritet kako bismo i dalje izbacivali odlične igre."

No, prema pisanju IGN-a, zaposlenici Ubisofta ovu odluku nisu dočekali raširenih ruku. U anonimnim razgovorima, zaposlenici kažu kako su razočarani odlukom kompanije i kako će povratak u urede značiti i povratak u toksičnu radnu okolinu, a neki se nalaze u velikom problemu jer su se u međuvremenu odselili van Montreala budući je vodstvo kanadskog ogranka kompannije uvjeravalo kako neće biti problema oko rada na daljinu.

Ubisoft se najavom povratka u urede pridružio drugim velikim gaming kompanijama poput Activision-Blizzarda koje su također svojim zaposlenicima naložile povratak u urede, makar na samo dva dana tjedno.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram