Zatvori
PoslovniPuls
13/09/2023

FaZe Clan: Od globalne gaming senzacije do potpune blamaže na Wall Streetu

FaZe, legendarni gaming klan koji je među prvima dohvatio globalnu poplarnost koja je prošle godine kulminirala ne pretjerano uspješnim izlaskom na burzu - čini se kako stoji na rubu potpunog poslovnog kraha.

Barem tako pokazuje analiza kretanja cijena dionice FaZe-a koju je objavio Bloomberg.

Gaming brend čija se vrijednost nekoć procjenjivala na milijardu američkih dolara, danas trguje po cijeni od 18 centi po dionici uz tržišnu valuaciju od skromnih 13 milijuna dolara.

Za proteklu financijsku godinu FaZe je prijavio gubitak od 48,7 miliijuna dolara. Kompanija je za loše rezultate okrivila CEO-a Lee Trinka koji je ranije ovog mjeseca smijenjen s čelne pozicije kompanije.

Prihodi FaZe-a prošle su godine narasli na oko 70 milijuna dolara i to mahom od velikih korporativnih sponzorstava poput onih McDonald'sa i Nike-a.

Ipak, čini se kako FaZe nije uspio napraviti tranziciju iz popularne gaming zajednice u korporaciju. Dokazuju to i podaci o poslovanju u 2023. godini. U prvih čest mjeseci FaZe bilježi gubitak od 28 milijuna dolara, a prihodi su pali 30% na skromnih 24,2 milijuna dolara.

U veljači ove godine FaZe je podijelio otkaze petini svojih zaposlenika, dok je već u travnju provedena druga runda otkaza u kojoj je "stradala" gotovo polovica svih zaposlenih.

Bloomberg navodi kako FaZe sada procjenjuje svoje poteze za budućnost, a među najvjerojatnijim kombinacijama spominje se povlačenje s burze i prodaja kompanije novim vlasnicima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram