Zatvori
Foto: BoliviaInteligente / Unsplash
PoslovniPuls
04/09/2023

Microsoft izbacuje nepopularni uređivač teksta iz Windowsa

Microsoft više ne ažurira WordPad i planira ukloniti ovaj malo korišteni uređivač teksta iz budućeg izdanja Windowsa. Softverski div umjesto toga preporučuje Microsoft Word, svoj plaćeni uredski softverski paket koji je uvijek bio puno bogatiji značajkama od osnovne aplikacije WordPad koja je isporučivana kao dio Windowsa još od Windows 95.

"WordPad se više ne ažurira i bit će uklonjen u budućem izdanju Windowsa", stoji u obavijesti za podršku koju je objavio Microsoft u petak. "Preporučujemo Microsoft Word za bogate tekstualne dokumente poput .doc i .rtf te Windows Notepad za obične tekstualne dokumente poput .txt."

Vijesti o uklanjanju WordPada stigle su samo dan nakon što je Microsoft otkrio kako nadograđuje Notepad s funkcijama poput automatskog spremanja i automatskog vraćanja tabova. Microsoft je prvi put nakon nekoliko godina ažurirao svoju aplikaciju Windows Notepad 2018. godine i dodao tabove u verziju za Windows 11.

WordPad odlazi u povijest s razlogom. Zadnji put je doživio ozbiljno ažuriranje s Windowsima 7. Microsoft će sada u potpunosti ukloniti WordPad u "budućem izdanju Windowsa", što će vjerojatno biti Windows 12 verzija koju analitičari očekuju 2024. godine s mnoštvom mogućnosti za koje će biti zadužena umjetna inteligencija (AI).

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram