Zatvori
PoslovniPuls
31/08/2023

Microsoft uklanja popularni Teams iz Office paketa za zemlje EU-a

Microsoft je objavio kako će od 1. listopada Teams biti izbačen iz šireg Office paketa diljem EU-a i to nakon što je Slack izvršio pritisak na europske regulatore oko mogućeg Microsoftovog monopola, piše TechCrunch.

Kao što je već rečeno, promjene stupaju na snagu od 1. listopada (mjesec dana od danas), i dolaze u različitim oblicima ovisno o veličini tvrtke. Poslovni korisnici u Europskom ekonomskom prostoru (EEA), koji uključuje Švicarsku i 27 članica Europske unije (EU) te Island, Lihtenštajn i Norvešku, sada će moći kupiti pretplatu na Microsoft 365 ili Office 365 bez uključenog Teamsa, i za to bit će im naplaćeno €2 manje u mjesečnoj pretplati. Zasebno, Microsoft će nuditi Teams kao samostalan proizvod po cijeni od €5 mjesečno, ali samo novim korisnicima.

Postojeći korisnici s poslovnom pretplatom mogu ostati na svojoj postojećoj pretplati - s uključenim pristupom Teamsu - ako to žele. Ili mogu odabrati da pređu na jeftiniji plan bez Teamsa. Za korisnike malih poslovnih paketa i radnike na terenu, Microsoft je rekao kako će i dalje uključivati Teams u svoj širi paket softvera, ali će im također nuditi plan bez Teamsa po nižoj cijeni (što varira ovisno o proizvodu i zemlji u kojoj se nudi). Ovi korisnici neće se moći pretplatiti na Teams u zasebnom pristupu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram