Zatvori
Bitcoin
Foto: Sketchepedia / Freepik
PoslovniPuls
18/08/2023

Da li je Elon Musk opet srušio vrijednost bitcoina?

Najpoznatija svjetska kriptovaluta, bitcoin, dosegnula je dvomjesečni minimum.

Neki analitičari za pad tržišta kriptovaluta okrivljuju izvješće Wall Street Journala u kojem se navodi kako je kompanija SpaceX milijardera Elona Muska prodala svoje bitcoin rezerve. Musk zasigurno ima veliki utjecaj među ulagačima u kriptovalute, a cijene bitcoina su se ranije kretale u odgovoru na njegove objave na Twitteru, piše Reuters.

Izvješće SpaceX-a bilo je "neposredni okidač" za prodaju bitcoina, rekao je Ben Laidler, strateg globalnih tržišta u eToru.

"Ali detaljniji pogled govori da kripto imovina nije imuna na dublji pritisak prodaje rizika koji se vidi u svim imovinskim klasama", dodao je Laidler.

Joseph Edwards, šef istraživanja u Enigma Securitiesu, posljednje negativno kretanje cijene bitcoina pripisuje niskoj volatilnosti i nedostatku entuzijazma malih ulagača.

Bitcoin se nedavno kretao blizu cjenovne razine od 30.000 dolara, postupno se oporavljajući ove godine nakon što je oštro pao 2022. kada su brojne kripto mjenjačnice i burze doživjele kolaps, ostavljajući ulagače s velikim gubicima.

Kripto tržišta su se počela značajnije oporavljati u lipnju ove godine nakon što je najveći svjetski upravitelj imovinom, američki BlackRock, podnio zahtjev za pokretanjem ETF-a za bitcoin u Sjedinjenim Državama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram