Zatvori
Twitter
Foto: ilgmyzin / Unsplash
PoslovniPuls
11/08/2023

X (ex. Twitter) uvodi videopozive na svoju platformu

X - komunikacijska platforma Elona Muska, uskoro će uvesti mogućnost videopoziva, potvrdila je nova izvršna direktorica kompanije, Linda Yaccarino u razgovoru za CNBC.

"Uskoro ćete moći obavljati video pozive bez potrebe da nekome dajete svoj broj telefona", najavila je Yaccarino.

Dio je to Muskovih širih napora da od X napravi tzv. "super aplikaciju" po uzoru na kineski WeChat, a koja će obuhvaćati chat platformu, online plaćanja i brojne druge još nenajavljene mogućnosti.

Međutim, Musku je jasno da bez novca od oglašivača - X nema budućnost.

Tako je pod Yaccarino, inače bivša šefica oglašavanja u NBC Universalu, krenula u svojevrsnu blitz kampanju kako bi vratila povjerenje oglašivača koji su u velikim brojkama napustili X. Konkretno, tvrtka je ovog mjeseca najavila nove "kontrole susjedstva" koje omogućuju oglašivačima da izbjegnu mogućnost pojavljivanja sponzoriranih tweetova blizu "nepoželjnih ključnih riječi i korisničkih imena".

"Vjerujemo kako sloboda izražavanja i sigurnost platforme nisu u suprotnosti i želimo omogućiti brendovima da se pridruže razgovoru prema vlastitim uvjetima", napisala je Élyana Thierry, X-ova voditeljica sigurnosti brenda.

Otkako je Musk dovršio akviziciju društvene medijske platforme prošle jeseni, samo 43% oglašivača i dalje plaća za oglašivački prostor na X-u, izvijestio je CNN. New York Times je također objavio ranije prošlog mjeseca kako je X-ov prihod od prodaje oglašavanja u SAD-u pao za 59% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram