Zatvori
PoslovniPuls
03/08/2023

Amerikanci u lipnju na videoigre potrošili čak 4,7 mlrd. dolara

Tijekom lipnja, američki potrošači na videoigre potrošili su impresivnih 4,7 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 9% u odnosu na prošlu godinu, objavili su iz tvrtke za istraživanje tržišta, Circana.

Potrošnja na gaming hardver zabilježila je godišnji rast od 22%, dosegnuvši 454 milijuna dolara, što predstavlja najveću potrošnju još od lipnja 2008. godine.

Sonyjeva PlayStation 5 konzola bila je najprodavanija gaming konzola po broju prodanih jedinica i prihodu tijekom lipnja. Iz Circana-e napominju kako PlayStation 5 još od početka godine vodi na tržištu gaming konzola.

Potrošnja na dodatnu gaming opremu povećala se za 14% u odnosu na prošlu godinu, ukupno dostigavši prodaju u vrijednosti od 214 milijuna dolara tijekom mjeseca. PlayStation 5 Dual Sense Edge bežični kontroler u crnoj boji bio je najprodavaniji periferni uređaj.

Tijekom mjeseca vidjeli smo niz novih nastavaka franšiza koji su se našli na vrhu liste najprodavanijih videoigara. Diablo 4 tvrtke Blizzard debitirao je kao najprodavanija igra u lipnju. Najnovije RPG izdanje tvrtke Square Enix, Final Fantasy 16, zauzeo je drugo mjesto, dok je najnoviji borilački naslov tvrtke Capcom, Street Fighter 6, bila treća najprodavanija videoigre u lipnju na američkom tržištu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram