Zatvori
PoslovniPuls
26/07/2023

Kineski Tencent preuzima poljski game development studio poznat po serijalu "Dying Light"

Kineski holding Tencent preuzima poljski razvojni studio Techland, kojeg gameri najviše prepoznaju po popularnom serijalu "Dying Light", objavljeno je.

Vrijednost preuzimanja većinskog vlasničkog udjela nije poznata.

"Suradnja s Tencentom omogućit će nam da krenemo punom brzinom prema ostvarenju vizije naših igara. Odabrali smo saveznika koji je već surađivao s nekim od najboljih svjetskih tvrtki za videoigre i pomogao im da dosegnu nove visine, istovremeno poštujući njihove načine rada. Zadržat ćemo potpunu vlasničku kontrolu nad našim intelektualnim vlasništvom, očuvati kreativnu slobodu i nastaviti poslovati na način koji smatramo da je ispravan", komentirao je Pawel Marchewka, CEO Techlanda.

Techlandov hit "Dying Light" iz 2015. godine prodan je u više od 20 milijuna primjeraka, dok je prošlogodišnji nastavak, "Dying Light 2", samo u prvih mjesec dana od početka prodaje prodan u 5 milijuna primjeraka.

Studio sada radi na potpuno novoj fantasy RPG igri.

Za Tencent će ovo biti zanimljiv dodatak u ionako pozamašnom portfelju investicija u europsku i američku gaming industriju, pa je tako Tencent dioničar u Epic Gamesu (Fortnite) i Riot Games (League of Legends), Supercell (Clash of Clans) i brojnim drugim većim i manjim razvojnim studijima širom svijeta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram