Zatvori
Twitter
Foto: ilgmyzin / Unsplash
PoslovniPuls
17/07/2023

Twitter i dalje u crvenom: Musk priznao kako se oglašivači ne vraćaju

Twitterov cashflow i dalje ostaje negativan i to zbog gotovo 50-postotnog pada prihoda od oglašavanja i velikog duga, tvitao je Elon Musk za vikend.

"Moramo dostići pozitivni cashflow prije što budemo imali luksuz poduzimati bilo što drugo", napisao je.

Kasnije jučer, čelnik Tesle i SpaceX-a je ponovno tvitao, ovaj put rekavši kako se oglašivači ne vraćaju u željenom obujmu na ovu i dalje popularnu društvenu mrežu.

Twitter je od Muskovog preuzimanja kritiziran zbog loše moderacije sadržaja, što je rezultiralo egzodusom mnogih oglašivača koji nisu željeli da njihovi oglasi budu prikazivani uz neprikladan sadržaj.

Nakon otpuštanja većine zaposlenika i smanjenja brojnih troškova diljem kompanije i to u vrijednosti od gotovo 1,5 mlrd. dolara, međutim veliki uteg ostaje dug koji ima godišnju kamatu od 1,5 mlrd. dolara, a koji se odnosi na novac koji je Musk posudio kako bi preuzeo Twitter. Podsjetimo, južnoafričko - američki milijarder za Twitter je platio 44 mlrd. dolara i to kombinacijom vlastitih sredstava, te kapitala drugih ulagača i kredita financijskih institucija.

Musk veliku nadu polaže u novu izvršnu direktoricu, Lindu Yaccarino, koja je zanat pekla na prodaji oglašavanju u NBCUnversalu i Comcastu.

Yaccarino je početkom lipnja Twitterovim ulagačima obznanila kako se planira usredotočiti na video, suradnje s kreatorima te ecommerce te kako je u početnoj fazi razgovora s političkim zvijezdama i osobama iz američkog javnog života, te novinskim i medijskim izdavačima.

U četvrtak je Twitter objavio kako će popularni kreatori sadržaja na platformi ubuduće dobivati dio prihoda od prodaje oglašavanja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram