Zatvori
Threads
Foto: Azamat E / Unsplash
PoslovniPuls
13/07/2023

Threads je toliko popularan da ga koriste i zaposlenici Twittera

Od kada je Meta prošlog tjedna lansirala Threads - novu društvenu mrežu koja ozbiljno konkurira Twitteru, Elon Musk je na sve strane pokušao omalovažiti novu platformu. Prvo je osudio pristup Threads-a prema moderiranju sadržaja, zatim prijetio tužbom zbog navodne krađe "Twitterovih tajni", da bi naposlijetku čak izazvao izvršnog direktora Meta-e, Marka Zuckerberga, na natjecanje u mjerenju duljine spolovila.

Ipak, neki od Twitterovih zaposlenika uživaju u novoj aplikaciji, piše The Daily Beast.

"Trebam dobiti otkaz zbog ovoga, ali trenutno radim na Twitteru i nikad ga zapravo nisam koristio. Threads je jednostavno bolji", napisao je zaposlenik Twittera prošlog tjedna na Threads-u. "Evo novog svijeta!"

"Neću lagati, proces registracije je bio vrlo jednostavan", napisao je drugi zaposlenik Twittera, referirajući se na postupak registracije korisnika.

The Daily Beast je provjerio nasumičan uzorak od 133 trenutna zaposlenika Twittera, identificiranih putem njihovih LinkedIn profila, i otkrio kako njih 31 - gotovo četvrtina - već koristi Threads. Musk je u travnju rekao kako Twitter zapošljava otprilike 1.500 ljudi, što bi značilo kako potencijalno stotine njegovih zaposlenika možda koristi Threads.

Dio tih zaposlenika vjerojatno samo istražuje konkurenciju. Jedan zaposlenik Twittera je napisao da je "ovdje da nauči stvari", dok je drugi jednostavno napisao "Test 1".

Čak su se i neki od Muskovih najvjernijih bivših sljedbenika okrenuli protiv njega. Esther Crawford, voditeljica proizvoda koja je otpuštena iz Twittera u veljači, nekoć je podržavala Muska i njegov autoritarni stil upravljanja. U studenom je ceremonijalno spavala na podu sjedišta Twittera kako bi pomogla ispoštovati Muskove rokove.

Sada Crawford kritizira svog bivšeg šefa. "Više puta sam mislila 'ne mora biti ovako', ali me uvijek razočara da jest", napisala je na Threads-u ovog tjedna, referirajući se na promjene Twittera koje su uslijedile nakon Muskovog preuzimanja kompanije za 44 mlrd. dolara. "To se događa kad moćna osoba živi u odjeku vlastitog stvaranja."

Istovremeno, Twitterovi odvjetnici optužuju Meta-u za "sistematsku, namjernu i nezakonitu zloupotrebu trgovačkih tajni i drugog intelektualnog vlasništva Twittera". Tvrde i kako su deseci bivših zaposlenika Twittera sada zaposlenih u Meta-i gdje rade na platformi Threads.

Predstavnik Meta-e je porekao optužbe, napisavši: "Nitko u Threads-ovom razvojnom timu nije bivši zaposlenik Twittera - to jednostavno nije istina."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram