Zatvori
Microsoft
Foto: Tadas Sar / Unsplash
PoslovniPuls
10/07/2023

Na krilima ulaganja u AI - Microsoft bi mogao dohvatiti kapitalizaciju od 3 bilijuna dolara

Prema prognozama analitičara Morgan Stanleyja, Microsoft bi na krilima ulaganja u tvrtke i tehnologiju umjetne inteligencije mogao dohvatiti tržišnu kapitalizaciju veću od 3 mlrd. dolara.

Analitičari, predvođeni Keithom Weissom, proglasili su Microsoft svojim najboljim odabirom među velikim softverskim tvrtkama i izjavili kako je div iz Redmonda odlično pozicioniran da profitira od "booma" u sektoru tehnologije umjetne inteligencije.

"Generativna umjetna inteligencija ima potencijal značajno proširiti područje poslovnih procesa koji se mogu automatizirati putem softvera", napisao je Weiss. "Microsoft je najbolje pozicionirana softverska kompanija da monetizira tu ekspanziju."

Microsoftova dionica ove godine već bilježi rast od 42 posto.

Microsoft već implementira dubinsku integraciju OpenAI-jevih usluga (Microsoft je jedan od najvećih ulagača u OpenAI, op. a.) u cijeli niz Office aplikacija - uključujući Excel, PowerPoint, Outlook i Word.

Weiss je podigao ciljnu cijenu dionice Microsofta s dosadašnjih 335 na 415 dolara. To je druga najviša ciljana cijena među analitičarima praćenima od strane Bloomberga. Morgan Stanley je davao prekomjerne ocjene Microsoftu od početka 2016. godine, a dionica je u tom razdoblju ostvarila rast veći od 500%.

I ostatak Wall Streeta izrazito je optimističan u vezi s Microsoftom - 52 analitičara tako je preporučilo kupovinu dionice. Ipak, samo troje od njih očekuju kako će Microsoft doći do povijesne tržišne kapitalizacije od 3 bilijuna dolara.

Podsjetimo, Apple je prošlog mjeseca postao prva tvrtka s tržišnom vrijednosti većom od 3 bilijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram