Zatvori
PoslovniPuls
06/07/2023

Instagramov Twitter "klon" je hit, ali ne zna se kada će postati dostupan u EU

Meta je službeno predstavila aplikaciju Threads, koja je dizajnirana kao izravna konkurencija Twitteru. Ova aplikacija predstavlja najozbiljniju prijetnju Elonu Musku i njegovoj društvenoj mreži koja ima sve više problema s vlastitim korisnicima, ali i oglašivačima.

Na Threads-u korisnici mogu objavljivati tekstualne objave i poveznice, odgovarati na poruke drugih ili ih prosljeđivati. Aplikacija će korisnicima omogućiti da prenesu svoje postojeće liste pratitelja i korisnička imena s Instagrama.

U prvih sedam sati od lansiranja Threads je prikupio više od 10 milijuna korisnika, rekao je prvi čovjek Meta-e Mark Zuckerberg. No to je i dalje neusporedivo s Twitterovih 300 milijuna korisnika.

"Kreatori su nam govorili: 'Želimo alternativu onome što već postoji i ne želimo započeti ispočetka i graditi novu publiku od nule'", rekao je Meta-in potpredsjednik za proizvode, Connor Hayes.

Instagram i Facebook imaju dugu i uspješnu povijest kopiranja uspješnih konkurentskih proizvoda i značajki. Tako su Reels izravna imitacija viralne video aplikacije TikTok, a Storyji koji nestaju slijedili su već testiranu formulu sa Snapchata.

Na kraju - vrijedi napomenuti kako Threads trenutno nije dostupan u EU, a iz Meta-e poručuju kako aplikaciju prilagođavaju ovdašnjim GDPR pravilima i kako će uskoro ista biti dostupna i diljem europskog kontinenta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram