Zatvori
PoslovniPuls
20/06/2023

Squarespace preuzeo Googleov servis za internet domene

Pomalo neočekivano, Google je potvrdio prodaju svog servisa Google Domains, koji drži oko 10 milijuna registriranih domena. Prodaja bi trebala biti zaključena do trećeg kvartala ove godine.

Kupac je Squarespace, poznati online servis za izradu jednostavnih web stranica, a za Googleov servis navodno je platio oko 180 milijuna dolara, iako točna cijena nije javno objavljena.

"Izuzetno smo ponosni što smo izabrani da mi nastavimo posluživati klijente Google Domains-a", rekao je Anthony Casalena, osnivač i izvršni direktor Squarespacea.

"Domene su ključni dio web infrastrukture i bitan dio internetske prisutnosti svake tvrtke. Radujemo se što možemo poželjeti dobrodošlicu našim novim klijentima koji će se pridružiti milijunima korisnika koji već koriste naše proizvode i predani smo osiguravanju besprijekornog prijelaza na našu platformu."

Google je još 2005. godine omogućio registraciju internetskih domena, da bi 2014. godine lansirao vlastiti servis koji je nudio i druge povezane usluge poput prosljeđivanja emailova itd.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram