Zatvori
PoslovniPuls
18/05/2023

Zatišje u "kriptosferi" ima velikog utjecaja i na industriju digitalne zabave

Prošla godina bila je možda druga najveća godina svih vremena kada su u pitanju ulaganja, spajanja i preuzimanja u globalnoj industriji videoigara, ali 2023. godina nije počela obećavajuće, stoji u najnovijem izvještaju Digital Development Management-a (DDM).

Ova tvrtka je izvijestila da su ukupna ulaganja u industriju digitalne zabave u prvom kvartalu 2023. iznosila 755 milijuna dolara, što je smanjenje od čak 41% u odnosu na četvrti kvartal 2022. i pad od 78% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

To je najniža kvartalna vrijednost koju je DDM zabilježio u protekle četiri godine.

Spajanja i preuzimanja (M&A) još su više usporila i to na samo 415 milijuna dolara, što predstavlja pad od nevjerojatnih 95 posto na godišnjoj razini.

Iz DDM-a kažu kako je rast u proteklom razdoblju bio najviše pogonjen blockchain tvrtkama, međutim trenutno se nalazimo u razdoblju produljene kripo "zime", a blockchain ulaganja se nalaze u slobodnom padu već neko vrijeme, što ima velikog utjecaja i na ulaganja u globalnoj industriji videoigara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram