Zatvori
PoslovniPuls
27/03/2023

Infinum srednjoškolcima podijelio 10 stipendija

Aktualna školska godina za deset će hrvatskih srednjoškolaca biti jednostavnija i bezbrižnija, i to zahvaljujući Infinumu. Jedna od najpoznatijih domaćih tech kompanija kroz svoju je zakladu odlučila stipendirati izvrsne učenike slabijeg imovinskog statusa s po 200 eura mjesečno, a kako najavljuju, to je tek početak. 

„Ne postoji puno programa stipendija za srednjoškolce u Hrvatskoj, a učenici imaju jako malo ili nimalo mogućnosti pronaći honorarne poslove izvan školskih obaveza. Htjeli smo im pomoći da se osjećaju barem malo ugodnije i bliže svojim vršnjacima i njihovim iskustvima u ovom važnom razdoblju u njihovim životima“, rekao je Nikola Kapraljević, CEO Infinuma. 

Zaklada Infinum Foundation izrasla je iz volonterskih aktivnosti zaposlenika kompanije. Sve je počelo 2016. donacijom harmonike tada 9-godišnjem Stjepanu Magdiću, talentiranom dječaku iz Karlovca. Akcije su se nastavile, pa su tako Crvenim nosovima besplatno napravili web stranicu te opremili Dom za nezbrinutu djecu Sveta Ana u Vinkovcima. Rastao je broj volontera, ali i sredstava kojima je zaklada raspolagala, pogotovo nakon što je na razini kompanije donesena odluka da svake godine doniraju 1 % profita.  

Prošle godine i pravno su postali zaklada, a taj službeni status bio im je važan kako bi na strukturiran način mogli raspodijeliti donacije onima kojima je to zaista najpotrebnije. 

S programom stipendija srednjoškolcima započeli su ove godine u siječnju, a svi izabrani stipendisti dobili su sredstva za prva četiri mjeseca školske godine, koja je započela u rujnu. 

„Program stipendija tek je u začetku. Cilj nam je nastaviti pružati financijsku podršku učenicima kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje i povećavati broj stipendista svake godine. Želimo pružiti dugoročnu potporu učenicima kojima je to potrebno kako bismo povećali šanse za njihov uspjeh u karijeri i životu“, ističe Marko Knežević, business development manager u Infinumu te jedan od osnivača i volontera u Infinum Fondationu. Dodaje i kako su ih reakcije učenika već sad uvjerile kako su na dobrom putu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram