Zatvori
Mark Zuckerberg
Foto: Anthony Quintano
PoslovniPuls
15/03/2023

Zuckerberg: Mladi inženjeri bolje rade uživo nego "na daljinu"

Novi val otkaza u Meta-i. Mark Zuckerberg, suosnivač i izvršni direktor kompanije najavio je kako će oko 10.000 ljudi zaposlenih u Meta-inim kompanija, uskoro ostati bez posla. Uz to bit će povučeno i oko 5.000 oglasa za nova radna mjesta. Podsjetimo, Meta je još prošle godine ukinula oko 11.000 radnih mjesta.

Zuckerberg je napomenuo kako će tvrtka ugasiti projekte "niskog prioriteta", dodavši kako je "podcijenio indirektni trošak" povezan uz njih. Iz Meta-e su ranije najavili kako gase eksperimentalnu podršku za NFT-ove na Facebooku i Instagramu.

Meta ove godine očekuje pad ukupnih troškova poslovanja s inicijalno procijenjenih 95 mlrd. dolara na 85 - 92 mlrd. dolara.

Zanimljivo, osim što je podijelio otkaze, Zuckerberg je u internom dopisu zaposlenicima dojavio kako su njihova istraživanja pokazala da mladi inženjeri ostvaruju bolje rezultate u radu uživo u uredu, nego na daljinu.

Meta i dalje podržava rad na daljinu svojih zaposlenika, a još u svibnju 2020. godine Zuckerberg je rekao kako će njegova kompanija biti "prva u svijetu" kada je u pitanju podržavanje rada na daljinu.

Hoće li pogoršane ekonomske prognoze i lošiji poslovni rezultati to promijeniti - tek ostaje za vidjeti...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram