Zatvori
PoslovniPuls
03/03/2023

Reuters: EU će odobriti Microsoftovo preuzimanje vlasnika "Call of Duty" franšize

Reuters javlja kako su tržišni regulatori Europske unije spremni odobriti Microsoftovo preuzimanje izdavačke kompanije Activision-Blizzard, ukupno teško nevjerojatnih 69 milijardi dolara.

U eksluzivnom članku u kojem se Reuters poziva na visoke izvore unutar EU-a, tako se navodi kako će europski tržišni regulatori do 25. travnja odobriti veliku transakciju, a od Microsofta neće biti zatražena prodaja dijela imovine. Ključna je bilo, tvrdi Reuters, Microsoftova ponuda konkurenciji, a tu se ponajviše misli na Sony, kojom se garantira opstanak popularnih franšiza poput "Call of Dutyja" na PlayStationu i to najmanje idućih 10 godina.

Predsjednik Microsofta, Brad Smith, prošlog je mjeseca potvrdio kako je Microsoft spreman na ustupke prema konkurenciji, ali kako nemaju nikakvu namjeru prodati "Call of Duty" franšizu.

Ukoliko Microsoft na kraju zaista realizira preuzimanje Activision-Blizzarda, u svoje će ruke osim "Call of Dutyja", dobiti i druge popularne gaming franšize kao što su "World of Warcraft", "Diablo", "Overwatch" i "StarCraft".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram