Zatvori
PoslovniPuls
02/03/2023

EU odgodila odluku o Microsftovom preuzimanju Activisiona

Europska komisija (EK) donijela je odluku o pomicanju kranjeg roka za izjašnjavanje o Microsftovom preuzimanju izdavačkog diva Activison-Blizzard, prenosi Reuters.

Podsjetimo, Microsoft je prošle godine predao ponudu za preuzimanje kompanije koja stoji iza franšize "Call of Duty, vrijednu gotovo 70 mlrd. dolara, a koja još uvijek čeka zeleno svjetlo tržišnih regulatora u SAD-u i Europskoj uniji.

Iz EU su kasno jučer objavili kako će odluku o spajanju dvije kompanije donijeti najkasnije do 25. travnja ove godine.

Ipak, vjerojatno najveća prepreka za Microsoft oko ovog najskupljeg preuzimanja svih vremena u industriji video igara, dolazi od strane Sonyja koji je zabrinut kako će Microsoft Activision-Blizzardove franšize poput "Call of Duty" i "World of Warcraft" učiniti ekskluzivnima za osobna računala i Xbox igraću konzolu.

Microsoft je prije desetak dana postigao sporazum s NVIDIA-om i Nintendom koji bi trebao omogućiti izlazak svih Activision-Blizzardovih video igara na Nintendu, odnosno na streaming platformi GeForce Now.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram