Zatvori
PoslovniPuls
24/02/2023

Ukrajina bijesna zbog kontroverzne nove video igre "Atomic Heart"

Video igra koja je ovih dana izašla na tržište, "Atomic Heart", pobrala je solidne kritike igraće zajednice i profesionalnih kritičara. Ali prijepor je nastao zbog razvojne kuće Mundfish, koja stoji iza ove igre.

Naime, riječ je o ruskim developerima, koji su se s početkom ruske invazije na Ukrajinu, preselili na Cipar, kako bi mogli neometano razvijati "Atomic Heart".

Iako se Mundfish distancirao od politike službene Moskve, čini se kako Ukrajincima to nije dovoljno, pa je tamošnji zamjenik ministra za digitalnu transformaciju, Alex Bornyakov, najavio kako planira poslati pismo Microsoftu, Sonyju i Valveu kojim bi zatražio zaustavljanje prodaje spomenutog naslova.

"Igra ima ruske korijene i romantizira komunističku idologiju i Sovjetski Savez. Pozivamo na ograničavanje distribucije ove video igre u svim zemljama zbog njezine toksičnosti, potencijalnog prikupljanja podataka o korisnicima i opasnosti da će se novac od prodaje upotrijebiti za vođenje rata protiv Ukrajine", rekao je Bornyakov.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram