Zatvori
Infobip zgrada
Foto: Infobip
PoslovniPuls
20/02/2023

Vodnjanski Infobip dobio vrijedno prizanje Juniper Research-a

Vodnjanski Infobip proglašen je najboljim pružateljem usluga u CPaaS segmentu (Communication Platform-as-a-Service) prema izboru tehnološke analitičke kuće Juniper Research.

Juniperov alat Competitor Leaderboard donosi uvid u pozicioniranje vodećih globalnih kompanija unutar specifičnog područja. Infobip je tako rangiran kao vodeći CPaaS pružatelj u izboru 19 kompanija, čime je nadmašio sve svoje tržišne konkurente. Neovisna analitička kuća Infobipu je dala najviše ocjene zbog mogućnosti i sofisticiranosti njegovih usluga, budućih tržišnih perspektivi u CPaaS-a segmentu i Infobipove prisutnosti na tržištu.

Vodnjanska IT tvrtka tako je tijekom godina izrasla u vodeću globalnu komunikacijsku platformu u oblaku. Kao glavna značajka Infobipove platforme istaknula se širina ponude, odnosno bogatstvo njenih funkcionalnosti i rješenja za razgovor, kao što su: e-mail, Facebook Messenger, Google Business Messages, integrirani live chat, LINE, RCS, SMS, Telegram, Viber for Business, video, pozivi i WhatsApp Business.

„Juniper Research predviđa da će CPaaS tržište narasti na 42,8 milijardi dolara do 2027. godine, u odnosu na 21 milijardu dolara ove godine. Učvrstili smo svoju poziciju vodećeg pružatelja CPaaS usluga na tržištu, što pokazuje da imamo mogućnosti još bolje iskoristiti prilike za rast. Naše kontinuirano širenje odražava činjenicu da korisnici sve više zahtijevaju besprijekornu interakciju između tvrtki, ljudi i stvari. Nastavljamo dalje u istom ritmu kako bismo ostali vodeća globalna cloud komunikacijska platforma i isto tako – platforma za sve druge platforme, što znači da ćemo i dalje pružati najmoćniju komunikacijsku infrastrukturu našim klijentima i partnerima, kroz niz kanala, napredne funkcionalnosti platforme i rješenja za razgovor”, istaknuo je Ivan Ostojić, član Uprave za razvoj poslovanja Infobipa.

U izvješću Junipera kao važne razloge snažne globalne prisutnosti Infobipa navodi se preuzimanje američkih tvrtki OpenMarket i Pearless Network, čime se Infobip dodatno pozicionirao na sjevernoameričkom tržištu, globalno najvažnijem tržištu u području razmjene mobilnih poruka. Neovisna analitička kuća posebice je istaknula Infobipove planove za ulazak u B2D (Business to Developer), što je potvrđeno akvizicijom Shift konferencije i Netokracije. Time je Infobip svoju komunikacijsku platformu učinio još dostupnijom i vidljivijom ovom važnom tržišnom segmentu.

Podsjetimo, prošle je godine Juniper Research na ljestvici tržišnih konkurenata prema Competitor Leaderboard alatu pozicionirao Infobip kao najboljeg svjetskog pružatelja usluga u CPaaS segmentu i najboljeg pružatelja SMS firewall rješenja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram