Zatvori
Airbnb
Foto: Oberon Copeland / Unsplash
PoslovniPuls
15/02/2023

Putovanja su se vratila: Airbnb objavio rekordne rezultate i najavio AI mogućnosti

Najpopularnija svjetska platforma za rezervaciju privatnog smještaja, amarički Airbnb, objavio je rekordne rezultate za zaključni, četvrti kvartal svoje poslovne godine. Njihovi kvartalni prihodi tako su ostvarili skok na 1,9 mlrd. dolara, što je 24 posto u usporedbi s prošlom godinom, dok se neto dobit popela na 319 milijuna dolara, impresivan rast u odnosu na prošlogodišnjih 264 milijuna dolara dobiti u istom kvartalu.

Iz Airbnb-a poručuju - međunarodna putovanja su se vratila kako jenjava globalna pandemija koronavirusa.

Na razini cijele godine, Airbnb je ostvario rekordnu dobit od 1,9 mlrd. dolara. Dramatičan preokret u usporedbi s 2021. kada je ukupni minus iznosio 352 milijuna dolara.

Za ovu godinu u Airbnb-u prognoziraju daljnji rast potražnje, pa je za očekivati da će prethodno navedeni rezultati biti potencijalno nadmašeni.

Zanimljivo, prvi čovjek Airbnb-a, Brian Chesky, najavio je kako kompanija razmatra sve mogućnosti implementacije AI tehnologije u svoj servis, ne otkrivši previše kako planiraju iste koristiti, ali je natuknuo kako Airbnb ima goleme baze podataka, pa je tako prošle godine putem servisa objavljeno nevjerojatnih 100 milijuna recenzija smještaja i turističkih usluga na njihovoj platformi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram