Zatvori
Twilio
Foto: Lisbon Web Summit
PoslovniPuls
14/02/2023

Infobipov najveći konkurent - Twilio - najavio otpuštanje 17 posto zaposlenih

Globalna komunikacijska platforma u oblaku, Twilio, najavila je otpuštanje 17 posto svojih zaposlenika, kao i veliko interno restrukturiranje. a sve kako bi se pronašao prostor za uštede.

Twilio je već na jesen prošle godine otpustio 11 posto globalne radne snage. Za ovu tvrtku diljem svijeta radi gotovo 9.000 zaposlenih.

Svi zaposlenici koji budu obuhvaćeni novim valom otkaza, dobit će plaću za iduća tri mjeseca, kao i neke dodatne pogodnosti, ovisno o godinama staža.

"Moramo trošiti manje i postati efikasniji. Kako bismo to mogli učiniti, formiramo dvije nove poslovne jedinice Twilio komunikaciju i Twilio podatke i aplikacije. Na žalost danas donosim vijest kako ćemo se morati rastati sa 17 posto našeg tima", stoji u emailu kojeg je svim zaposlenicima poslao CEO kompanije, Jeff Lawson.

Vijest o velikom otpuštanju u Twiliju, može doći kao znak upozorenja i za hrvatski Infobip, koji posluje u istom tržišnom segmentu.

No, za razliku od Infobipa, Twilio je izlistan na burzi, uz tržišnu valuaciju od 11,3 mlrd. dolara. Prije samo dvije godine Twilio je imao šest puta veću tržišnu kapitalizaciju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram