Zatvori
Foto: airBaltic
PoslovniPuls
25/01/2023

PRVI U EUROPI: airBaltic uvodi Muskov satelitski internet u svoje zrakoplove

Latvijski zračni prijevoznik airBaltic opremit će svoju cjelokupnu zračnu flotu SpaceX-ovim satelitskim sustavom za pristup internetu Starlink. Putnici će imati (besplatan) pristup satelitskom internetu velike brzine tijekom leta na svim airBaltic zračnim linijama.

“Ovo označava povijesni trenutak za našu zrakoplovnu kompaniju i industriju u cjelini. Uskoro će airBaltic postati prva zrakoplovna tvrtka u Europi koja će pokrenuti brzi, neograničeni i besplatni satelitski internet u zrakoplovu. Uzbuđeni smo što možemo dodatno poboljšati uslugu našim putnicima koji će uskoro imati koristi od ove internetske povezanosti na našim letovima unutar mreže airBaltic u Europi i šire,” izjavio je Martin Gauss, glavni izvršni direktor airBaltica.

Starlink pruža uslugu brzog širokopojasnog pristupa internetu niske latencije u više od 40 zemalja diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Starlink putnicima u zrakoplovima može isporučiti brzinu pristupa internetu do 350 Mbps, a uz latenciju od samo 20 ms.

"Postavši prvi europski zračni prijevoznik koji je implementirao Starlink u cijeloj floti, airBaltic postavlja novi standard u osiguravanju internetskog iskustva za svoje putnike koje se očekuje u modernom dobu", rekao je SpaceX potpredsjednik Starlink prodaje Jonathan Hofeller.

Početak dostupnosti Starlink usluge na airBaltic-ovim letovima očekuje se tijekom ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram