Zatvori
Foto: Jay Prajapati / Unsplash
PoslovniPuls
25/01/2023

Microsoft objavio solidne rezultate par dana nakon najave o velikim otpuštanjima

Samo nekoliko dana nakon što je američki softverski div Microsoft najavio kako planira otpustiti više od 10.000 zaposlenika, objavio je i poslovne rezultate za drugi kvartal svoje poslovne godine. U posljednja tri mjeseca kompanija iz Redmonda zabilježila je ukupne prihode u visini od 52,7 mlrd. dolara, kao i dobit od 16,4 mlrd. dolara.

Prihodi su rasli po godišnjoj stopi od 2 posto, ali je neto dobit ostvarila pad od 12 posto.

"Broj prodanih osobnih računala zabilježio je pad tijekom zadnjeg kvartala, čime smo se približili rezultatima iz pretpandemijskog razdoblja, ali korisnici sve više koriste Windowse u odnosu na ranije godine", rekao je Microsoftov CEO Satya Nadella.

Bez obzira na odlične poslovne rezultate u Microsoftu su priznali kako od prosinca bilježe nešto slabije poslovne rezultate, pa je za očekivati da poslovni rezultati iz trećeg kvartala neće biti ovako sjajni.

Podsjetimo, Microsoft je ovih dana najavio veliko ulaganje u tvrtku OpenAI, koja stoji iza popularnog AI chatbota ChatGPT, dok njegova gaming divizija i dalje pregovara s regulatorima i bori se s prigovorima konkurencije oko velikog preuzimanja Activision - Blizzarda teškog 68,7 mlrd. dolara koje je i dalje vrlo neizvjesno da će biti uspješno okončano.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram