Zatvori
Foto: Dima Solomin / unsplash
PoslovniPuls
20/01/2023

Osnivač Netflixa napušta aktivno vođenje kompanije

Veliko iznenađenje iz Netflixa! Osnivač kompanije, Reed Hastings, najavio je kako nakon više od dva desetljeća napušta mjesto izvršnog direktora popularnog streaming servisa, a njegovo upražnjeno mjesto zauzet će iskusni dvojac Greg Peters i Ted Sarandos.

Hastings se ipak ne povlači do kraja iz Netflixa, te će u budućnosti nadgledati daljnji razvoj kompanije na mjestu izvršnog predsjednika Uprave kompanije.

"Jako sam ponosan na naših prvih 25 godina i tako uzbuđen zbog naših sljedećih četvrt stoljeća. Možemo učiniti puno više kako bismo bolje zabavili svijet i pružili više radosti našim pretplatnicima. Ovu godinu započinjemo s obnovljenim zamahom kao tvrtka i jasnim putem za ponovno ubrzanje našeg rasta. Oduševljen sam Tedovim i Gregovim vodstvom i njihovom sposobnošću da sljedećih 25 godina učine još boljim od prvih", objavio je Hastings.

Iza Netflixa je turbulentno razdoblje koje je obilježio značajan pad broja aktivnih korisnika, povećani fokus na gaming, kao i uvođenje mogućnosti besplatnog gledanja uz prikazivanje reklama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram