Zatvori
Netflix logo
Foto: Venti Views / Unsplash
PoslovniPuls
18/10/2022

Hoćete li streamati jeftiniji Netflix s reklamama?

Netflix je napokon predstavio detalje novog pretplatničkog paketa, koji će biti nešto jeftiniji, ali i (konačno) uvesti reklame na još uvijek najpopularniji svjetski streaming servis.

Naime, iz Netflixa su objavili kako će početkom studenog uvesti novi pretplatnički paket koji će stajati 6,99 dolara, tri dolara manje od postojećeg osnovnog paketa, ali uz prisutnost reklama. Također je objavljeno kako ovaj pretplatnički paket neće omogućiti pristup cijelom Netflix katalogu filmova i serija i to zbog zamršenih licencnih ugovora s filmskim i distribucijskim kućama. Ovisno o tržištu - 5 do 10 posto sadržaja bit će izostavljeno.

Same reklame trajat će 15 do 30 sekundi, a bit će emitirane prije i nakon izabranog sadržaja, ali i tijekom gledanja. Ukupno trajanje reklama bit će nemalih četiri do pet minuta po satu sadržaja.

Uprava Netflixa očito polaže velike nade u lansiranje reklama na svojoj platformi, a sve kako bi smanjili broj korisnika koji odlazi s nekoć prvaka streaming kategorije, kojem danas konkurenti poput Disney+ ozbiljno pušu za vratom.

Tek ostaje za vidjeti kako će korisnici prihvatiti novi pretplatnički plan...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram